Frågor och svar

Frågor & svar

Hur länge håller en fransförlängning?


En fransförlängning kan hålla upp till 6-8 veckor, beroende på din egna fransväxtcykel och hur väl du tar hand om dem. 


Hur ofta behöver man fylla på fransarna?


Efter 3-4 veckor bör fransarna fyllas på för att hålla resultatet snyggt och symetriskt.


Vad är skillnaden singelfransar och volymfransar?


Singelfransar är en teknik där en enda frans appliceras på varje naturlig frans, medan volymfransar är en teknik där flera tunna fransar appliceras i ett knippe på varje naturlig frans.

Vad är hybrid/mixfransar?


Mixfransar är en kombination av singelfransar och volymfransar, där hälften singelfransar och hälften volymfransar appliceras.
Kim Kardashian fransar inom fransförlängning kännetecknas av att att man lägger längre singelfransar som sticker upp och kortare volymknippen emellan för en mer dramatisk effekt.

Jag vet inte vilka fransar som passar mig?


Singelfransar passar dig som vill ha mascara effekt. Du har en normal mängd fransar och vill endast ha lite längre och mörkare fransar eller bara mer böjda.
Volymfransar passar dig som har tunna glesa fransar och vill ha naturliga och tätare fransar.
Volym passar även dig med redan fylliga långa fransar för att få en mer dramatisk effekt.
Mixfransar passar generellt sett de flesta kundtyper, då det är en kombination av både volymfransar och singelfransar. Mixfransar ger en naturlig look och ger även möjlighet att skapa en mer dramatisk look om så önskas.

Hjälp! Fransarna lossnar jätte snabbt!


Fransarna kan lossna snabbt om de utsätts för massa vatten, ånga eller olja inom de första 24 timmarna efter appliceringen.
Det kan också bero på att limmet inte har fäst ordentligt för någon produkt används innan på fransarna som resulterar i att limmet inte fäster som det ska.
En torr ren frans suger åt sig limmet bäst och gör att lösfransen sitter tills den naturligt ska falla av med den egna fransen.

Mina fransar känns sköra, vad beror det på?

De vanligaste orsakerna till sköra fransar är:
-Överdriven användning av kosmetika
-Brist på näring, särskilt brist på protein, biotin och viktiga vitaminer och mineraler.
-Åldrande, vilket kan minska produktionen av kollagen och elastin.
-Medicinska tillstånd, såsom hypotyreos och psoriasis.
-Stress, vilket kan påverka hälsan hos både naglar och fransar.
-Under en förkylning kan kroppen uppleva en stressreaktion, vilket kan påverka hårväxten, inklusive fransarna. Detta kan göra att fransarna faller ut i större mängder än vanligt, eller att de blir tunnare och skörare.


Fransarna gör ont när jag blinkar?


Om fransarna gör ont när du blinkar kan det bero på att de är för tunga eller att de applicerats för nära ögonlocket.
En annan orsak kan vara att de sitter ihop med limm och sliter ut varandra ur hårsäcken i takt med att de växer i olika faser.
Kontakta en välutbildad fransstylist för att få dem separerade eller avlägsnade om det behövs.

Fransborsten fastnar när jag borstar mina fransar?


Om fransborsten fastnar när du borstar fransarna kan det bero på att de klibbat ihop av smink, smuts, tårar eller saltvatten.
Tvätta med fransrengöring och borsta ut dom när de är torra.
En annan orsak kan vara att fransarna sitter ihop med varandra med limm.
Kontakta då en välutbildad stylist som kan hjälpa dig att separera fransarna och reda ut vad som hänt.

Hur märker man om man är allergisk mot limmet?


Symtom på allergi mot franslim kan vara röda, kliande eller svullna ögonlock, rinnande ögon, utslag eller klåda. Kontakta din fransstylist för omedelbar borttagning och sök medicinsk hjälp om symptomen kvarstår eller förvärras.

Mina ögon är röda efter fransförlängning?


Röda ögon kan vara en normal reaktion på appliceringen av fransförlängning.
Har ögonen varit lite öppna under behandlingen så irriterar limångorna ögonen och de kan svida och ge en brännande effekt 1-2 dagar.
Använd smörjande ögondroppar så försvinner irritationen.
Säg allltid till direkt under behandlingen om de svider så din stylist kan korrigera tejpen under ögonen som ofta är det som orsakar att det är svårt att blunda.

Kan jag använda mascara på förlängningen?


Det rekommenderas inte att använda mascara på fransförlängning då det påverkar hållbarheten och göra att fransarna lossnar snabbare samt att limmet inte fäster lika bra vid en påfyllning på fransar som har rester av produkter.
Mascaran är nästan omöjlig att få bort utan att förstöra hela förlängningen.
Undvik helst mascara helt.


Kan jag använda eyeliner när jag har fransförlängning?


Ja, du kan använda eyeliner med försiktighet när du har fransförlängning. Se till att undvika oljebaserade produkter och rengör försiktigt runt ögonen för att undvika att dra bort fransarna.

Kan jag använda ögonskugga när jag har fransförlängning?


Ja, du kan använda ögonskugga men tänk på att rengöra noga efteråt.
När du tror att allt är borta så tvätta två gånger till så inga sminkrester täpper till hårsäckarna.


Varför ska man inte använda olja vid fransförlängning?

Det rekommenderas inte att använda olja på fransarna om du har fransförlängning eftersom det lägger sig som en hinna runt fransarna vilket kan leda till att fransarna lossnar för tidigt.

Hur får jag bort min fransförlängning?

För att ta bort en fransförlängning bör du aldrig försöka dra av fransarna själv eller gnugga med olja eftersom det kan skada dina naturliga fransar. Det är bäst att besöka en professionell fransstylist som kan ta bort fransarna på ett säkert sätt om du inte vill förstöra dina egna fransar.

Kan mina egna fransar bli förstörda av fransförlängning?

Ja, om fransförlängningen inte appliceras på rätt sätt kan det skada dina naturliga fransar. Det är därför viktigt att endast gå till en professionell fransstylist som har erfarenhet och kunskap om hur man applicerar fransförlängningar på ett säkert sätt som anpassas efter dina förutsättningar.

Vad är en lash lift?

 Lash lift är en behandling som lyfter och böjer dina naturliga fransar från roten med hjälp av permanent vätskor. Detta ger en öppnare och mer definierad ögonlook utan att behöva använda fransförlängningar eller en ögonfransböjare.

Sliter lashlift på fransarna?


En lash lift bör inte slita på fransarna om det utförs på rätt sätt av en professionell fransstylist. Det är dock viktigt att du följer de eftervårdande instruktionerna som din fransstylist ger dig för att undvika att skada dina fransar. Köp med dig en keratinmascara hem för att vara säker på att du håller fransarna återfuktade och fina.

Om du märker att dina fransar har blivit för krulliga efter en lashlift bör du omedelbart kontakta din fransstylist och berätta vad som hänt. De kan undersöka dina fransar och enkelt göra en ”reverse” för att korrigera problemet.

Vad är brow lift?


Browlift är en behandling som lyfter och formar om hårstråt och definierar dina ögonbryn så dom lägger sig perfekt.
Det är viktigt att följa eftervårdinstruktionerna för att se till att ögonbrynen håller sig i form så länge som möjligt.
För bästa hållbarhet, använd keratinmascara och bryn vax.

Sliter browlift på brynen?

Om en browlift inte utförs på rätt sätt kan det leda till olika oönskade resultat. Beroende på hur allvarlig situationen är kan det krävas olika åtgärder för att korrigera problemet.
Blir brynen krulliga så har vätskorna varit på för länge och du behöver återfukta brynen med keratin dagligen.
Blir hårstråt L format efter ett tag har stylist kammat upp dom för mycket.
En browlift ska följa hårfästets riktning och aldrig rakt upp.